Vakantie reis Moraira

villa huren in Moraira   |   informatie over Moraira   |   rekenvoorbeelden   |   plattegrond


De plaats Moraira (Costa Blanca Spanje)

Moraira is van oorsprong een vissersdorp aan de Costa Blanca. In tegenstelling tot veel ander vissersdorpen heeft Moraira haar sfeer wel vast weten te houden en is het toerisme op een mooie manier ge´ntegreerd met de hedendaagse samenleving in het dorp. Nog steeds komen dagelijks tientallen vissersbootjes aan in de haven met bakken vol met vers gevangen vis die 's morgens op de visafslag verhandeld wordt. Hier komen locals, restauranthouders en ook toeristen op af. Deze toeristen weten dat je hier goede vis koopt voor naar Nederlandse begrippen zeer aantrekkelijke prijzen en slaan hier hun slag. Juist als je een villa huurt in Moraira is er toch niets mooier dan voor de lunch of het diner zelf bereide vis op te eten die je eerder die dag in de haven van Moraira gekocht hebt?

De haven & culinair Moraira

Voor een relatief kleine plaats als Moraira is er een vrij grote jachthaven met direct daarbij een vissershaven, een nautische club, een visafslag en diverse restaurants waar uiteraard volop verse vis en schaaldieren op het menu staan. Liefhebbers van lekker eten komen toch al volop aan hun trekken in Moraira.

In het centrum en langs de kustweg naar Calpe treft u tientallen restaurants aan waarbij je naast uitstekende lokale gerechten ook een grote verscheidenheid aan internationale keukens vind.
Aanraders langs de Ctra. Moraira-Calpe zijn de no-nonsense keukens van Los Charros en het strakke doch sfeervolle designrestaurant Kosta.

Moraira Costa Blanca Spanje

Stranden

Wie van strand houdt kan terecht op meerdere stranden in en bij Moraira. Deze stranden zijn kindvriendelijk, aangenaam druk en de zee is in de zomermaanden heerlijk op temperatuur. Het grootste strand van Moraira, Platja de l'Ampolla, is erg populair bij gezinnen met kinderen. In de vroege ochtend, zo vlak na zonsopkomst, zijn het hier de senioren die een vroege duik in de zee maken.

Het klimaat

Moraira heeft een heerlijk klimaat, waarbij het een groot deel van het jaar lente-achtig is en het ander deel volop zomer. Echte winters weer komt hier niet voor en Moraira is goed voor een groot aantal zonne-uren en geringe hoeveelheden neerslag.
Op klimaatinfo.nl lees je alles over het weer en klimaat in Moraira.

Meer over Moraira

Op de volgende sites lees je meer over Moraira:

Reisinformatie Moraira
Leuke Moraira tips
Moraira informatie
Gemeente Teulada-Moraira (Spaans)
 

Moraira... Spaanse droomplaats in de Spaanse zon